Yeşilay'dan öğretmenlere çağrı: Okullarda Yeşilay Haftası'nı kutluyoruz


okulumuzda_yesilay_haftasi.jpg


Bu yıl "İyi ki Yeşilay var!" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası'nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek.

Yeşilay'ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı haftada, okullar da harekete geçti. Yeşilay bir asra yakın zamandır bağımlılıklarla mücadele ediyor. Bu kapsamda Yeşilay, öğrencilerle hem Yeşilay Haftası aktivitelerini gerçekleştirmek ve bu şekilde yaşam becerileri kazanmalarını sağlamak hem de yapılan bu çalışmaları duyurmak amacıyla öğretmenleri harekete geçirdi. Öğrenciler için hafta etkinlikleri hazırlayan Yeşilay, öğretmenlere bu etkinliklerin yapılması ve tüm Türkiye'ye duyurulması için şu çağrıda bulundu:

"Yeşilay Haftası İçin Hazırlanan Etkinlikler:
Yeşilay haftasını kutlamak için öğrencileriniz ile birlikte gerçekleştirebileceğiniz bazı etkinlikler hazırladık:

İlkokul Yeşilay Haftası Etkinlikleri için tıklayınız.

İlkokul Yeşilay Haftası Etkinlikleri için tıklayınız.

İlkokul Yeşilay Haftası Etkinlikleri için tıklayınız.


Bu etkinlikler ile amacımız öğrencilerin bağımlılık türleri konusundaki farkındalıklarını artırmak ve özellikle "Hayır!" diyebilme becerilerinin gelişimine katkı sağlamak. Etkinlikler sonunda "Eğitmen Notu" şeklinde de siz değerli öğretmenlerimizi konuyla ilgili daha fazla eğitici materyale yönlendirecek linkleri verdik.

Bağımlılık ve bağımlılık türleriyle mücadele konusunda daha fazla bilgiye ve eğitim materyaline ulaşmak ve öğrencilerinizle amacına uygun bir Yeşilay Haftası geçirebilmek için "Örnek Etkinlikler" dokümanını da kullanabilirsiniz.

Sosyal Medya İçin Desteğinizi Bekliyoruz:
Tüm bu etkinlikleri sosyal medya kanallarımızla duyurmak istiyoruz. Bundan dolayı Türkiye'nin dört bir yanındaki okullardan Yeşilay Haftası'nı nasıl kutladıklarına dair görseller almak istiyoruz. Amacımız, bu görselleri alarak sosyal medya mecralarımızda herkese ulaştırmak.

Sizden beklentimiz düzenleyeceğiniz etkinlikleri en az bir fotoğraf ile birlikte Twitter'da paylaşmak, paylaşım sırasında ise

#OkulumuzdaYeşilayHaftası hashtag'ini kullanmak

Tweet'te hangi okul olduğunu belirtmek

Örnek: @aligenc : Yeşilköy Cumhuriyet Lisesi Yeşilay Haftası'nı resim sergisi ile kutluyor #OkulumuzdaYeşilayHaftası (1 fotoğraf ile)

Haydi, bağımlılıklara karşı farkındalığı daha da artırmak için Yeşilay Haftası'nda hep birlikte el ele verip, bu mücadeleyi birlikte omuzlayalım. "İyi ki Yeşilay var" diyoruz ve Yeşilay Haftanızı kutluyoruz."


  Yayın Tarihi 24.10.2016


YETİŞKİN Anaokulu İLKOKUL ORTAOKUL LİSE EBEVEYN UYGULAYICI
>
Yükleniyor