ÜNİVERSİTELİ YEŞİLAYCILAR BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYOR...


bilgi.jpg


Üniversitelerde Yeşilay Kulüpleri kurmak, mevcut olanları da canlandırmak amacıyla Yeşilay’dan yeni bir eğitim programı başlıyor..

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi projesi ile üniversitelerde Yeşilay Kulüpleri kurulacak aynı zamanda Yeşilay kulüpleri bulunan tüm üniversitelerdeki kulüp öğrencilerine TBM Uygulayıcı Eğitimleri verilecek.


ÖNCE SEN ÖĞREN, SONRA ARKADAŞLARINA ANLAT!

Bu projeyle TBM kapsamında bilimsel temellere dayandırılarak hazırlanan bağımlılıkla mücadelede koruyucu-önleyici eğitimlerin akran eğitimi uygulamasıyla üniversite içerisindeki diğer öğrencilere yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Fen- Edebiyat, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, İletişim ve Eğitim Fakültelerinin ilk üç sınıfında eğitim alan Yeşilay Kulübü öğrencilerine yönelik "TBM Uygulayıcı Eğitimi"ne başvurmak için son gün 13 Mart 2015.

ÜNİVERSİTE YEŞİLAY KULÜPLERİ UYGULAYICI EĞİTİM PROGRAMI 13 MART'TA BAŞLIYOR..

Yeşilay Genel Merkezi, Sepetçiler Kasrı’nda 13 Martta başlayıp 28 Martta sona erecek olan 4 günlük TBM Uygulayıcı Eğitim Programı ile 200 öğrenciye eğitim verilecek. TBM Uygulayıcı Eğitim Programı’nı başarı ile tamamlayan gençler Katılım Belgesi alacak.

Proje ile tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam konularında TBM Uygulayıcı Eğitimi alan öğrenciler kendi üniversitelerinde TBM uygulayıcıları olacak ve 30 Nisan tarihine kadar kendi üniversitelerinde diğer öğrencilere TBM eğitimlerini ulaştıracaklar. Akran eğitimleri yolu ile her üniversiteden en az 1000 kişiye TBM eğitimlerinin ulaştırılması hedefleniyor. 

Yeşilay, proje sonunda 1000 kişiye ulaşan ilk 3 üniversitenin Yeşilay Kulübü öğrencilerine tablet hediye edecektir.

TBM - Uygulayıcı Eğitim Programı Online Başvuru Formu için tıklayın...

Sorularınız için: basvuru@yesilay.org.tr


  Yayın Tarihi 24.10.2016


YETİŞKİN Anaokulu İLKOKUL ORTAOKUL LİSE EBEVEYN UYGULAYICI
>
Yükleniyor