Eğitimciler bağımlılıklarla mücadeleye başladı


calistay_2.jpg


Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)’nın İstanbul pilot bölge uygulamasında, Şubat ayında eğitimlerini tamamlayan 42 eğitimci İstanbul’da 15 ilçeden 308 rehber öğretmene eğitim verdi.

Bağımlılıkla mücadele eğitimleri verilmesini sağlayarak, sağlıklı bir nesil oluşmasına zemin hazırlamak ve kötü alışkanlıklarla mücadele etmek amacıyla başlatılan "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)" kapsamında eğitici eğitimini tamamlayan formatörler İstanbul’da rehber öğretmen eğitimlerine başladı.

Şubat ayında 6 günlük formatör eğitimleri ile start alan TBM pilot uygulaması, eğitici eğitimleri ile devam ediyor. 07-08 Nisan ve 15-16 Nisan’da gerçekleştirilen 2’şer günlük eğitimler ile Tuzla, Beykoz, Şile, Maltepe, Ataşehir, Beyoğlu, Sarıyer, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Arnavutköy, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinde toplam 308 rehber öğretmen eğitici eğitimini tamamladı. 7 Mayıs’a kadar devam edecek eğitimler ile İstanbul’un tüm ilçelerinde bine yakın lise rehber öğretmeni eğitici eğitimi alacak. Rehber öğretmenler aracılığı ile yaklaşık 80 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Bağımlılıkla mücadelede yaş gruplarına uygun eğitim programları geliştiriliyor

Formatörler okullardaki öğretmenlere beş başlık altında iki gün sürecek eğitimler veriyor. Bunlar; 1- Tütün Bağımlılığı 2- Alkol Bağımlılığı 3- Madde Bağımlılığı 4- Teknoloji Bağımlılığı 5- Sağlıklı Yaşam. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, eğitimde kullanılacak tüm materyalleri (alan kitapları, sunumlar, eğitim videoları, öğrenci broşürleri, ölçme araçları, rapor formatları, etkileşimli içerikler ve yaş gruplarına yönelik uygulama planları) formatörlere gönderiyor. 1- 31 Mayıs’ta ise öğrenci eğitimleri başlayacak. Haziran başında eğitimlerde elde edilen tüm veriler Yeşilay tarafından değerlendirilecek. Eğitim çalışmalarını daha etkin kılacak güncellemeler yapılacak. Yeni eğitim - öğretim dönemi ile birlikte, TBM’nin ülke geneline yayılması ve Türkiye’nin her noktasında çocuklarla ve gençlerle buluşturulması hedefleniyor.


  Yayın Tarihi 24.10.2016


YETİŞKİN Anaokulu İLKOKUL ORTAOKUL LİSE EBEVEYN UYGULAYICI
>
Yükleniyor